voor alle Belgische Herder liefhebbers

groot_logogroot_logoNVBH

Aanmelden maagkankeronderzoek GEZONDE Belgische Herders LANGHAAR


Maagkanker is een verschrikkelijke en dodelijke ziekte, die bovengemiddeld voorkomt in de langharige Belgische Herder, te weten: de Tervuerense herder en de Groenendaeler. Op dit moment is er een groot onderzoek gaande, waaraan het Kankerfonds voor Dieren, Faculteit Diergeneeskunde en de rasvereniging deelneemt. Het doel van het onderzoek  is op DNA-niveau te kunnen voorspellen of een hond drager, lijder of vrij is. Dat is erg belangrijk, omdat een lijder al pupjes kan hebben gehad voor er ontdekt wordt, dat de hond ziek is. We willen geen nakomelingen, die ook later ziek worden en te vroeg moeten inslapen.
We zijn nu nog op zoek naar GEZONDE, OUDE  Tervuerense of Groenendaelers. De honden die we zoeken  moeten 10 jaar of ouder zijn. De hond moet een (kopie)stamboom hebben en gezond lijken. Stram en stijf mag, maar een brakende, slecht etende of veel gras etende hond valt erbuiten.

Als u wilt meedoen om deze vreselijke ziekte te helpen uitbannen kan dat door u middels dit formulier aan te melden bij Anne-Marie Smolders.
Er wordt gekeken hoe we een bezoek kunnen inplannen, waarna een geroutineerde dierenarts 4 ml bloed (één klein buisje vol) van uw hond zal afnemen en een kopie van de stamboom zal vragen. Uw gegevens en die van uw hond zullen onder strikte geheimhouding behandeld worden! U krijgt naderhand geen resultaat van uw eigen hond te horen: uw hond zit immers in de gezonde controlegroep. Er zijn voor u uiteraard geen kosten aan verbonden als u meedoet.


Indien er een rode ster (*) achter een invulveld staat, betekent dat dit veld verplicht ingevuld dient te worden.


Gegevens betreffende de deelnemer.


Gegevens betreffende de aan te melden hond


Uploaden stamboom en certificaat:

• Naam document zonder spaties en speciale leestekens (voorbeeld: "stamboom_Boris.pdf")
• Aanlevering documenten in pdf, jpg, jpeg, gif of png formaat
• Maximale bestandsgrootte: 512 Kb (circa 0,5Mb)


Ter voorkoming van de ontvangst van spam verzoeken wij u, de in de foto hieronder getoonde code van cijfers en/of letters, over te nemen in het invulveld onder de foto.

Invullen veld:
• Niet hoofdlettergevoelig; advies gebruik alleen kleine letters
• Indien karakters slecht leesbaar zijn, klik dan op het rondje rechts naast het invulveld.


captcha