voor alle Belgische Herder liefhebbers

04-02-2013 Maagkanker - Stand van zaken

nvbh logo kleinBloedmonsters voor het Maagkanker-onderzoek
We zouden het zeer op prijs stellen als u bloed van uw gezonde veteraan beschikbaar wilt stellen om de DNA marker voor maagkanker te kunnen opsporen. Er is bloed nodig van gezonde Tervuerense of Groenendaelers van 10 jaar of ouder. Dit was voorheen 12 jaar en ouder, maar om een iets grotere groep te kunnen bereiken is de onderleeftijd verlaagd. Wel zullen we bij deze honden de eigenaren na 1 jaar benaderen om kort te sluiten dat de hond nog steeds zonder maagproblemen is.
Maar ook van honden die lijden aan deze vreselijke ziekte wil dr. Mandigers graag bloed hebben. U kunt bij mij een pakketje aanvragen (contact) waarmee u naar uw eigen dierenarts kunt gaan en bloed afnemen. Alle benodigde formulieren zitten erbij en u kunt het kosteloos terug sturen. Alleen een kopie van de stamboom nog bijvoegen en uiteraard het formulier invullen. Mocht u dierenarts niet kosteloos mee willen werken laat het dan weten zodat we een andere oplossing kunnen aanreiken.

Adresgegevens Dr. Paul Mandigers
Dr. Paul Mandigers, t.b.v. maagtumor onderzoek
Department of Clinical Sciences of Companion Animals
Antwoordnummer 8437
3500 VW Utrecht
Bij het versturen van post naar bovengenoemd adres hoeft u niet te frankeren.

Melden van honden en opsturen stambomen
Heeft u een hond die op dit moment maagkanker heeft of een hond die overleden is aan maagkanker wilt u dit dan met stamboomgegevens melden aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Commissie Fokkerij). Ook deze gegevens zijn heel belangrijk voor het onderzoek om deze aandoening te kunnen aanpakken.

Scopie
Honden voor een scopie kunnen zich ook bij dr. Mandigers in Wageningen melden. Ze krijgen korting. De histologie en het bloedonderzoek hoeven ze niet te betalen, alsmede krijgen ze 20% korting op een scopie.

Bedankt
We willen langs deze weg iedereen bedanken die zijn medewerking verleent aan dit belangrijke onderzoek!!!

Anne-Marie Smolders (Commissie Fokkerij)