Happening 2017

Inschrijving is open, informatie bij Esther van Tiem, mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Inschrijven online kan via deze link.

U kunt ook het inschrijfformulier downloaden:


Zondag 8 oktober Happening 2017, u komt toch ook!!

nvbh logo transGoh zeg er is alweer een jaar voorbij. Happening 2017 staat weer voor de deur. Weet u het nog het mooie weer van vorig jaar en het jaar ervoor. En wat was het gezellig. Een leuk treffen met hondeneigenaren en fokkers. Broertjes en zusjes zien van jouw pupje. Ook als u nieuw bent in de showwereld, bent u van harte welkom. Het is interessant en leuk om met de eerste beginselen kennis te maken en kennis te maken hoe het er tijdens een show aan toe gaat. Bij de Happening is dit in een ongedwongen sfeer. Indien het ’s morgens vroeg al mooi weer is met het opbouwen gaan we naar buiten.

Ieder jaar organiseert de NVBH de Happening, een jonge honden- en veteranendag. Deze is bij uitstek geschikt voor diegenen die nog niet eerder naar een tentoonstelling zijn geweest en een mooie gelegenheid om samen met de fokker en eigenaren van broertjes en zusjes een kleine reünie te houden, gezellig bij te kletsen en kijken hoe de honden zich ontwikkeld hebben. Ook de veteranen komen hier aan bod. Vaak hebben zij hun sporen in de showwereld al verdiend. Maar wat een mooie gelegenheid om ze hier nogmaals te zien op treden. En de jonkies, kunnen dat mooi afkijken. Dus mensen met je veteraan schrijf je zeker ook in!

Baby- en puppykeuringen
Net als voorgaande jaren gaan we in de ochtend de aller jongste honden keuren (baby 3-6 maanden, puppy 6-9 maanden), met nog voor de lunch de verkiezing van de Beste Baby en Beste Puppy. De planning is keuringen ochtendeel vanaf 09:30 uur,  lunch 12:30 tot 13:00 uur, dan de nestbesprekingen en vanaf 14:00 uur beginnen de keuringen van de honden vanaf  9 maanden tot 24 maanden, dan de erekeuringen en de juniorhandling.

Inschrijven
Deelnemen aan deze dag is mogelijk door in te schrijven via het formulier in het clubblad of via de website (www.nvbh.eu). U ontvangt dan een bevestiging met een routebeschrijving en de tijd waarop u verwacht wordt. Op de dag zelf is het aan te raden een stoeltje en kleed of bench mee te nemen, zodat u het zichzelf en uw hond gemakkelijk maakt. Eten en drinken kunt u zelf meenemen, maar in de kantine zijn ook de nodige versnaperingen tegen schappelijke prijzen te verkrijgen. Ook staat er een stand met van allerlei lekkernijen, spullen en speeltjes voor uw hond (en). De dag voor de Happening kunt u uw hond nog even borstelen zodat het vuil uit de vacht is. Tot slot zou u vast kunnen oefenen op het laten staan, lopen en het bekijken van de tandjes zodat uw hond hieraan gewend is. Uw hond hoeft echter zeker niet volleerd te zijn. De aanwezige ringmeesters helpen u graag op weg. Heeft u hulp nodig of wilt u iets weten vraag het ze dan.

De keuring
Alle ingeschreven honden worden per leeftijdsklasse, variëteit en geslacht beoordeeld op het exterieur. (Ras) Keurmeester Sandra Dubach (NL) en Belgenkenner Karin Andersson (Zweden) zijn uitgenodigd om te komen keuren.
Ze kijken naar de hond in zijn natuurlijke stand en tijdens het lopen. Ook kijken ze naar het gebit van de hond. De bevindingen worden vervolgens gedicteerd aan de schrijver/ster. Dit rapportje krijgt u na afloop van de keuringen mee, zodat u een en ander na kunt lezen. Tot slot wijzen ze per klasse de beste hond aan. De beste hond van iedere klasse komt terug in de eindkeuring (erekeuring) om het op te nemen tegen de leeftijdsgenootjes van het andere geslacht en variëteit. Hieruit komt uit eindelijk een Beste Baby, Beste Puppy, Beste Jonge hond, Beste Puber, Beste Jong Volwassene en Beste Veteraan. Tevens is er een prijsje voor de Oudste Veteraan!
Voor iedere deelnemer is er natuurlijk een leuk aandenken aan de Happening.

Klasses
3-6 maanden Baby
6-9 maanden Puppy
9-12 maanden Jonge Hond
12-18 maanden Puber
18-24 maanden Jong Volwassene
Vanaf 8 jaar Veteraan
We kiezen per klasse een Beste. Dus we hebben Beste Baby, Puppy, Jonge Hond, Puber, Jong Volwassene en Veteraan

Nestbespreking
Ook dit jaar is er de gelegenheid om een nestbespreking te doen. Hiervoor moet er een ouderdier aanwezig zijn en minstens 3 (nest) nakomelingen. U krijgt hiervan ook een verslagje van de keurmeester.

Juniorhandling
Dit jaar hebben we wederom iets nieuws!! De Juniorhandling. Na de erekeuringen 's middags kunnen kinderen vanaf 6 jaar tot 12 jaar hieraan meedoen. Opgave daarvoor van te voren via het inschrijfformulier. Dit is gratis!! Er zijn leuke prijsjes te winnen!! Juniorhandling houdt in, hoe je je hond voorbrengt en presenteert aan de keurmeester. Je kunt alleen meedoen met een hond die is ingeschreven!!

Inschrijven
Inschrijfgeld veteranen € 17,50, overige leeftijden € 22,50. Inschrijven kan via het inschrijfformulier in het clubblad of online; klik HIER.
LET OP!!!! 1e sluitingsdatum is 9 september, definitieve sluitingsdatum is vrijdag  22 september.
Inschrijvingen en/of betalingen na 9 september is € 5,50 extra. Betalen op show is ook € 5,50 euro extra.
LET op inschrijven is verplicht tot betalen!!!

Adres
Manege “De Fruithof”,Dorpsstraat 5, Heteren.  

Tot slot
Heeft u geen jonge hond of veteraan bent u zeker van harte welkom om te komen kijken.

We zien u op 8 oktober 2017!

Namens de organisatie,
Esther, Erna, Martin, Adriana.

Informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.