voor alle Belgische Herder liefhebbers

KCM2018

Kampioensclubmatch 26 mei 2018

NVBH logo 80jaar

Inschrijvingen openen op 2 januari 2018. 

Inschrijven online kan via deze LINK.
Inschrijfformulier downloaden kan ook:

Info te verkrijgen via showcommissie Esther van Tiem 0031 628610502, mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Locatie
Hondenschool Lingewaard, Bergerdensestraat 25a te Bemmel

Op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei 2018 wordt de kampioensclubmatch KCM2018 georganiseerd door de NVBH.
Tevens viert de NVBH dan haar 80-jarig bestaan.

De showdag zal op zaterdag 26 mei zijn. Keurmeesters zijn:

  • Mevr. Pauline Koning - Stern Hanf (NL) / Groenendaeler, Laekense en Mechelse reuen
  • Mevr. Kim Brown (UK) / Groenendaeler teven
  • Mevr. Babs Robinson (UK) / Tervuerense reuen
  • Mevr. Béatrice Schwarzentruber (ZW) / Laekense, Mechelse en Tervueren teven

De keuringen beginnen om 09:30. Het terrein is open vanaf 08:00 uur. Er is een pauze van 12:30 tot 13:00 uur

De voorbereiding
Deelnemen aan deze dag kan naast de mogelijkheid online op www.nvbh.eu ook door schriftelijk in te schrijven via het formulier. U ontvangt dan een bevestiging per mail met een routebeschrijving. Op de dag zelf is het aan te raden een stoeltje en kleed of bench mee te nemen, zodat u het zichzelf en uw hond gemakkelijk maakt. Komt u voor het eerst, maakt u zich geen zorgen, geef dit even aan aan de ringmeester en hij/zij zal u helpen met uw vragen. Vergeet ook niet om het paspoort/ entingboekje van uw hond mee te nemen en een showlijntje.

De keuring
Alle ingeschreven honden worden per leeftijdsklasse, variëteit en geslacht door een deskundig keurmeester beoordeeld op het exterieur. Hierbij kijkt de keurmeester naar de hond in zijn natuurlijke stand en tijdens het lopen. Ook kijkt de keurmeester naar het gebit van de hond. De bevindingen worden vervolgens gedicteerd aan de schrijver die een rapportje opmaakt. Dit rapportje krijgt u na afloop van de keuringen mee, zodat u een en ander na kunt lezen. Tot slot wijst de keurmeester per klasse de beste hond aan.

Vragen
Heeft u vragen? Laat het ons weten. Wij zijn er voor u om daarop antwoord te geven, schrijf een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Primering
Aansluitend is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de primering (inventarisatiekeuring). Dus na de exterieurkeuring!!
U kunt daaraan deelnemen als uw hond op deze dag een kwalificatie U (uitmuntend) heeft behaald (of in 2017). Tevens dient u de stamboom van de hond te overhandigen, dus vergeet u niet hiervan een kopie mee te nemen!!
Om deel te nemen aan de primering hoeft uw hond nog niet deel hebben genomen aan de NVBH gedragstest. Deze kunt u dus op een ander tijdstip doen. Bij de definitieve aanvraag van het primeringcertificaat heeft u deze wel nodig, evenals de officiële HD-uitslag.

Overnachten
D
it kan in diverse hotels in de omgeving. Bijvoorbeeld NH Arnhem Rijnhotel. Ook kan er gekampeerd worden op het terrein van Hondenschool Lingewaard te Bemmel. Reserveren gaat via Hondenschool Bemmel (geen stroom aanwezig). Mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Er zijn diverse B&B in de omgeving en Center Parcs bungalows in Heijen (park Heijderbos).Ook hebben we tegen een gereduceerd tarief een hotel met enkele kamers weten te boeken, het Lingehotel in Elst. N.B. Dit is enkel te reserveren via Esther van Tiem. Let op vol= vol


Met vriendelijke groeten,

de showcommissie
Esther van Tiem,
Erna van Anrooij
Martin Hummelink


Tot 26 mei!!