NVBH Kringgroep Limbra

Kringgroeppresentatie kringgroep Limbra

Kringgroep LimBra is in 1997 opgericht door een aantal fanatieke hondensporters die IPO met Belgische herders volgens positieve trainingsmethoden, dus zonder prikbanden, stroombanden of fysiek geweld, wilden beoefenen. Naast IPO houden wij ons ook bezig met Speuren en met het Reddingshond-programma, met name de onderdelen speuren en vlakterevieren. Met betrekking tot FCI-Obedience en Agility hebben wij ook de nodige kennis in huis, doordat de meeste van onze leden actief zijn binnen meerdere disciplines hondensport.

Momenteel trainen bij ons 3 van de 4 variëteiten Belgische herdershond, waarvan de Groenendaeler op dit moment de overhand heeft. In onze training staat plezier voor baas én hond centraal. Bij het aanleren van oefeningen staat belonen van het gewenste gedrag voorop. Wij willen niet dat een hond voor de baas werkt omdat hij moet, wel omdat hij het fantastisch vindt om voor de baas te werken.

Jaarlijks organiseren wij gemiddeld 2 examens, waarvan er minimaal 1 gericht is op speuren. LimBra kan gebruik maken van uitstekende speurvelden en staat om deze discipline dan ook goed bekend. Veel wedstrijdlopers melden zich om bij ons mee te doen aan examens om zo de vereiste kwalificaties te halen voor het Nederlands Kampioenschap.  In 2007 hebben wij op verzoek van de Commissie Werkhonden het Nederlands Kampioenschap Speurhond georganiseerd.

In  2008 heeft LimBra voor het eerst een Reddingshond Geschiktheid examen georganiseerd. Aangezien dit examen met uitsluitend geslaagde kandidaten een groot succes was, heeft dit een vervolg gekregen en hebben wij inmiddels een aantal succesvolle examens achter de rug. LimBra beschikt over goede faciliteiten om de onderdelen speuren en vlakterevieren, met het daarbij behorende onderdeel appèl en hindernissen, te trainen.

In de loop van haar bestaan heeft LimBra reeds een aantal keren van locatie moeten wijzigen. Op dit moment is dat weer het geval. Tot medio 2017 maken wij deels nog gebruik van onze oude locatie in Deurne, maar zullen wij onze activiteiten meer gaan verplaatsen naar onze nieuwe locatie in Handel.

Limbra 01

Bij onze vereniging kunnen de volgende africhtingscertificaten worden behaald:

• IGP I – II – III
• VZH/BH
• UV/AD
• SPH I – II
• IGP-R RHG/ Speuren A-B / Vlakte A/B

Wij trainen op dinsdagavond (appèl en manwerk) en op zaterdag (speuren, appèl en manwerk). Voor meer informatie neemt u een kijkje op onze website. Trainingsterrein: Haveltweg te Handel / Klein Bruggen te Deurne.

Voorzitter: Willy Raymakers
Penningmeester: José van der Vossen
Secretaris: Dina Bakker
Pakwerkers: Paul Looijestijn en Renato de Bruin

Fotopresentatie

Klik in de fotopresentatie eerst op een foto en daarna aan de rechterzijde op “Preview”.