NVBH Kringgroep Randmeren

Kringgroeppresentatie kringgroep Randmeren

De Kringgroep Randmeren is een kleine vereniging, die zich voornamelijk bezig houdt met het trainen van onze honden voor IGP of andere africhtingscertificaten. Ook met betrekking tot andere hondensporten hebben we kennis in huis.

Wij zijn sinds 1991 een erkende kringgroep van de Nederlandse Vereniging voor Belgische Herdershonden en trainen dan ook voornamelijk met de variëteiten van dit ras, zoals Mechelaars  en Groenendaelers. Andere rashonden zijn echter ook welkom.

Onze manier van trainen is afgestemd op de hond. Met name de langharige Belgen vereisen doorgaans een trainingsmethodiek, waarbij het zelfvertrouwen door middel van veel beloning (in de vorm van spel) gestimuleerd wordt.

Sinds 2005 organiseren wij met succes jaarlijks een IPO-wedstrijd specifiek voor de (langharige) Belgische Herdershonden onder de naam: Randmerenbokaal.  Zelfs deelnemers uit het buitenland weten ons te vinden.  Wij streven ernaar om dit gezellige evenement zo laagdrempelig mogelijk te maken, zodat zowel de meer ervaren, maar zekere ook de minder ervaren, sporthonden met plezier IPO wedstrijdervaring kunnen opdoen.

Wij willen het werken in de sport met de langhaar graag stimuleren. We hopen dat hierdoor de vraag naar goed werkende langharen toeneemt en bij het fokken van deze variëteiten eveneens  op de sportieve kant van het karakter gelet wordt.

Bij onze vereniging kunnen de volgende africhtingscertificaten worden behaald:

• IGP I – II – III
• VZH of BH
• UV

Wij trainen op dinsdagavond en op zaterdag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter Martin Roelofs (06-12262241). Of neem een kijkje op onze website


Fotopresentatie

Klik in de fotopresentatie eerst op een foto en daarna aan de rechterzijde op “Preview”.